En overraskende konklusion om overvægt

Det er chokerende, men det er sandt: At være en kvinde, der er mere end 20 pounds overvægtige kan faktisk vandre din risiko for at få dårlig medicinsk behandling. Faktisk kan der vejer for meget har overraskende – og ødelæggende – sundhedsmæssige konsekvenser ud over de sædvanlige diabetes og hjerte-sundhedsmæssige bekymringer, du har hørt om i årevis.
Nylige undersøgelser har fundet, hvis du er en overvægtig kvinde, du:

  • Kan have en hårdere tid at få sygeforsikring eller betale højere præmier
  • Er i højere risiko for at blive fejldiagnosticeret eller modtager unøjagtige doser af narkotika
  • Er mindre tilbøjelige til at finde en fertilitet læge, som vil hjælpe dig med at blive gravid
  • Er mindre tilbøjelige til at have kræft opdages tidligt og få en effektiv behandling for det

Hvad sker der her? Fat diskrimination er en del af problemet. En nylig Yale undersøgelse foreslået, at vægten skævhed kan starte, når en kvinde er så lidt som 13 pounds over hendes højeste sund vægt.
Vores kultur har en enorm negativitet mod overvægtige mennesker, og læger er ikke immune.
–Dr. Jerome Groopman, Harvard Medical School professor og forfatter

“Vores kultur har en enorm negativitet mod overvægtige mennesker, og læger er ikke immune,” siger Harvard Medical School professor Dr. Jerome Groopman, MD, forfatter til “Hvordan læger Tænk.” »Hvis læger har negative følelser mod patienter, de er mere afvisende, de er mindre patient, og det kan sløre deres dom, hvilket gør dem tilbøjelige til diagnostiske fejl.”
Med næsten 70 millioner amerikanske kvinder, der anses for overvægtige, konsekvenserne af disse nye oplysninger er foruroligende, at sige det mildt. Her, hvad du behøver at vide for at få den bedste kvalitet, sundhedspleje, du fortjener – uanset hvad du vejer.

Da Jen Seelaus fra Danbury, Connecticut, gik til hendes doc kontor, fordi hun var hvæsen, forventes hun at få sin astmamedicin sammenknebne. I stedet blev hun fortalte hun ville føle sig bedre, hvis hun bare ville tabe nogle vægt. “Jeg gik ikke at blive belært om min vægt. Jeg var der, fordi jeg ikke kunne trække vejret,” siger 5-fods-3, 195-pund kvinde. “Astma kan være farligt, hvis det kommer ud af kontrol, og sygeplejersken praktiserende fuldstændig ignoreret, at på grund af min vægt.”

Seelaus sygeplejerske gjorde en klassisk diagnostisk fejl, ifølge Groopman. “Det hedder tilskrivning, fordi dine tanker er farvet af en stereotyp og du tilskriver hele kliniske billede til denne stereotype. Fordi fedme kan forårsage så mange helbredsproblemer, er det meget nemt at bebrejde en række klager, fra smerter i knæet til vejrtrækning problemer, . på en patients vægt Derfor læger – og patienter – behov for konstant at spørge, “Hvad kunne det være?”
Der er ikke statistik over, hvor mange diagnostiske fejl skyldes vægt, men data for den almene befolkning er foruroligende nok. “Læger laver fejl i diagnosticering 10 til 15 procent af alle patienter, og i halvdelen af ​​disse sager det forårsager reel skade,” siger Groopman. Baseret på anekdotiske beviser – patienter, der har fortalt hende, at deres læger ofte er for hurtige til at skyde skylden symptomer på vægt – Rebecca Puhl, Ph.D., direktør for forskning og Vægt Stigma initiativer på Rudd Center for Food

Policy og fedme på Yale University, mistanke om, at være tung yderligere kunne øge chancerne for at blive fejldiagnosticeret.

Selv hvis lægerne er opmærksomme på de potentielle fælder, de kan falde i når diagnosticere en overvægtig patient, kan ekstra kropsfedt bogstaveligt skjule nogle sygdomme, herunder hjertesygdomme og forskellige former for kræft. “Det er sværere at høre hjerte og lunge lyde i tunge mennesker,” siger Dr. Mary Margaret Huizinga, MD, MPH, direktør for Johns Hopkins Digestive Vægttab Center. “. Jeg bruger en elektronisk stetoskop, som fungerer godt, men jeg er meget opmærksom på de problemer, der kan dukke op i overvægtige patienter Ikke alle læger har disse stetoskoper – eller er klar over de har brug for en.”

Dr. Jeffrey C. konge, MD, professor og leder af maternal-and-føtal medicin ved University of Louisville School of Medicine, siger, at “jo mere væv mellem palpating hånd og hvad du prøver at føle, jo sværere er at opdage en masse. ” Det kan være, hvad der skete med Karen Tang [ikke hendes rigtige navn], en 5-fods-8, 280-pund kvinde, der gik til lægen for bækkensmerter. Hendes læge palperes hendes livmoder men føler ikke noget. “Ved den tid, jeg blev henvist til en gynækolog, jeg havde en fibroid på størrelse med en melon – så stort det var at lægge pres på min blære,” husker hun.

Selv en rutinemæssig pelvic eksamen kan være en vanskelig opgave, især hvis du har haft børn. “De vaginal vægge bliver slap og kollapse ind i midten, tilslører livmoderhalsen,” Kong siger. Større eller ændrede spekula kan hjælpe, men ikke alle docs har dem, og de kan gøre eksamen mere ubehageligt, siger Dr. Lynda Wolf, MD, en reproduktive endokrinolog på Reproductive

Medicine Associates i Michigan.

Det kan forklare den foruroligende fund, at overvægtige kvinder er mindre tilbøjelige til at få celleprøve end normalvægtige kvinder. Men lægerne kan være medansvarlige for screening bortfalder også. En undersøgelse fra University of Connecticut undersøgelse af mere end 1.300 læger fandt, at 17 procent var tilbageholdende med at gøre bækken eksamener på overvægtige kvinder, og at 83 procent var tøvende, hvis patienten selv syntes tilbageholdende.

Hvorfor diagnostiske tests er vanskelige

Ultralyd er den tilgang, der er den mest begrænset af kropsfedt, fordi strålerne ikke kan trænge ind i vævet, hvis du har mere end 8 centimeter subkutant fedt.

–Dr. Raul Uppot, radiolog
Fysiske eksamener er ikke de eneste ting, hæmmet af fedme. Store patienter kan ikke passe ind i diagnostisk scanning maskiner – computertomografi (CT) og magnetisk resonans imaging (MRI), for eksempel – og X-stråler og ultralyd kan ikke være så effektive, siger Dr. Raul N. Uppot, MD, en radiolog i afdelingen for Abdominal Imaging og Intervention på Massachusetts General Hospital i Boston. “Ultralyd er den tilgang, der er den mest begrænset af kropsfedt, fordi strålerne ikke kan trænge ind i vævet, hvis du har mere end 8 centimeter subkutant fedt,” siger han.

Det rammer kvinder, især fordi ultralyd bruges til at diagnosticere livmoderhalskræft tumorer og cyster på æggestokkene og vurdere moderens og barnets helbred under graviditeten. Bare i maj sidste år, forskere ved University of Texas Southwestern Medical Center på Dallas rapporterede en 20 procent nedgang i evnen til at opdage problemer i fostre af overvægtige kvinder med ultralyd. I en anden undersøgelse var 20 procent mere tilbøjelige til at have falsk-positive resultater fra mammografi overvægtige kvinder – aflæsninger, der kan føre til unødvendige biopsier og angst.

Mens CT-scanninger er mindre påvirket af kropsfedt, at få klare billeder i tunge patienter kræver typisk en meget mere stråling end med normalvægtige patienter, hvilket gør det mere risikabelt, især hvis der er behov adskillige CT-scanninger. Men forsøger at diagnosticere et sundhedsproblem uden ordentlig billedbehandling er som at køre med bind for øjnene.
Læger er undertiden tilbage med lidt at gå på, undtagen symptomer og intuition, især i skadestuen, hvor lægerne gøre livet-og-død beslutninger på få minutter. “Hvis vi ikke kan få billeddannelse på grund af en patients vægt, og vi er bekymrede over en lungeemboli eller blindtarmsbetændelse, for eksempel, vi nødt til at gå videre og behandle baseret på vores kliniske indtryk,” siger Dr. Archana Reddy, MD , en Chicago-området ER læge.

Overvægt kan komme i vejen for en effektiv kræftbehandling, også, siger eksperter. Problemet: underdosering. “Onkologer normalt basere kemo på patienternes idealvægt snarere end deres reelle vægt, dels fordi kemo er så giftigt, og dels fordi lægemiddelforsøg omfatter typisk kun kvinder i gennemsnit, så vi kender ikke den korrekte dosis til større kvinder,” siger Dr. Kellie Schneider, MD, en gynækologisk onkolog ved University of Alabama i Birmingham. “Men underdosering kan betyde forskellen mellem liv og død.”

Health.com: USAs top 10 sundeste kostvaner

Læger har længe vidst, at overvægtige kvinder er mere tilbøjelige til at dø af æggestokkene og brystkræft, men da Schneider og hendes kolleger for nylig gav en gruppe af overvægtige æggestokkene kræftpatienter kemoterapi baseret på deres faktiske vægt, fandt de, at kvinderne var så tilbøjelige til at overleve sygdommen som tyndere patienter. “Læger er ikke med vilje under-behandling overvægtige kvinder,” siger Schneider. “Vi er blot arbejder med begrænsede oplysninger.”
Hvorfor tunge patienter ikke kan finde hjælp
Der er ingen undersøgelser af, hvor ofte lægerne nægter at behandle patienter på grund af deres vægt. Men Sondra Solovay, en Oakland, Californien, advokat og forfatter til Tipping skalaerne i retfærdighed: Fighting vægtbaserede diskrimination, siger hun hører nok anekdoter til at tro, det er hverdagskost.

På grund af de seneste undersøgelser om forskellige komplikationer, Dr. AJ Yates Jr., MD, lektor på Institut for Ortopædkirurgisk på University of Pittsburgh Medical Center, siger, at der er legitime bekymringer opererer på patienter med et meget højt body mass index (BMI). Men Yates bemærker også, at nogle kirurger er tilbageholdende med at tilbyde operation til meget overvægtige patienter, fordi operationerne er vanskeligere og tidskrævende.

Og fordi data om kirurgisk-komplikation satser er ofte beregnet uden tegner sig for den højere risiko for en overvægtig patient, kan selv et par patienter med komplikationer gør kirurgen eller hospital ser dårligt til forsikringsselskaber. “Hvis hospitalerne føler, at de er ikke ser godt de kunne sætte subtile pres på kirurger at undgå risikable patienter,” siger Yates. Hans bekymring er, at overvægtige mennesker kunne i stigende grad udsat for forskelsbehandling på grund af dette.

Suzy Smith, en 5-fods-3, 400-pund kvinde fra Colonial Beach, Virginia, mener hun var en af ​​de mennesker. Da hendes læge fandt en stor svulst på hendes nyre, kæmpede hun for at finde en kirurg, der ville behandle hende. Hendes urolog sagde, at det hospital, hvor han praktiserede ikke havde en tabel robust nok til at holde hende, og han henviste hende til en kirurg flere timer væk.

Jeg var så chokeret. Han var dybest set fortalte mig, at han ikke ville gøre det, der var den mest sandsynlige til at redde mit liv.
–Suzy Smith, nyrekræft patient

“Så snart der læge gik på Værelset, kunne jeg fortælle var noget galt ved udseendet på hans ansigt,” siger hun. “Han fortalte mig, han ikke ville fungere. Han ville ikke risikere det,” siger hun. I stedet tilbød han hende Cryoablation – en teknik, der fryser og fjerner væv, men er mindre effektiv end operation for store tumorer.
“Jeg var så chokeret,” siger Smith. “Han var dybest set fortalte mig, at han ikke ville gøre det, der var den mest sandsynlige til at redde mit liv.” Endelig i begyndelsen af ​​december 2008 En læge fjernet tumoren. Operationen, efter alle de foregående drama, var antiklimaks. “Det gik fantastisk godt,” siger Smith. “Mine læger var virkelig glad.” Men den samlede erfaring, siger hun, var nedværdigende og skidt. “Her blev jeg forsøger at håndtere en diagnose af kræft, bekymrende, at kræften kan sprede sig med hver dag, der gik, og det medicinske område var ved at lukke dørene på mig til venstre og højre.”

Infertilitet spørgsmål

Infertile par, der får at vide at de ikke kan have in vitro fertilisering (IVF) på grund af kvindens vægt føler også døre lukke. De fleste fertilitetsklinikker har strenge regler. “Jeg vil sige 95 procent ikke vil gøre IVF på en kvinde med et BMI højere end 39 [5-fods-4, der vejer 228 pounds, for eksempel], og de kræver normalt et elektrokardiogram (EKG) og blodprøver, hvis det er højere end 34, fordi overvægt nedsætter din chance for at blive gravid og har en sund graviditet, “siger Dr. Laurence Jacobs, MD, fra Fertilitet Centers of Illinois.

I de fleste tilfælde, kan han ikke acceptere en patient med en BMI på 40, selv om hun ikke har andre sundhedsmæssige problemer, fordi IVF foregår typisk i en ambulant, der er ikke sat op for de højere anæstesi risici forbundet med overvægtige patienter. “Ingen anesthesiologist kommer til at tage denne risiko for en person, der ikke er villige til at gøre en indsats for at tabe sig,” siger Jacobs.

Endnu mere bekymrende, en undersøgelse fra Duke University fandt, at overvægtige patienter var mindre tilbøjelige til at modtage procedurer gerne hjertekateterisation, der kan hjælpe med at diagnosticere og behandle hjertesygdomme, måske fordi læger er bekymrede over potentielle komplikationer, siger ledende forfatter Dr. William Yancy Jr., MD, lektor ved Duke og et personale læge på VA Medical Center i Durham, North Carolina. På grund af den høje risiko for hjertesygdomme hos overvægtige patienter, kan fordelene ved kateterisation opvejer risiciene, siger han. “Men hvis der ikke udføres testene, tunge patienter kan ikke modtage passende behandling.”

Selv organtransplantationer kan tilbageholdes på grund af vægten. Patienter med BMIs højere end 35 – hvis du er, sige, 5 fod 4 inches høj og vejer 205 pounds – typisk mindre tilbøjelige til at blive givet en nyre- eller levertransplantation på grund af den øgede risiko for postsurgery komplikationer, herunder infektioner, blodpropper, og lungebetændelse.

“Det er et meget vanskeligt spørgsmål,” siger Dr. Shawn Pelletier, MD, kirurgisk direktør for levertransplantationer ved University of Michigan Health System i Ann Arbor. “Vi har en forpligtelse til at anvende donororganer på en ansvarlig måde. Men det er livreddende operation, og vi ønsker ikke at vende folk væk. Fede nyre-transplanterede patienter kan ikke overleve så længe som tyndere patienter, men de lever i gennemsnit tre gange længere, end hvis de ikke fik transplantationen. Det er en stor fordel, selv om der er risici. ”

Mange eksperter mener, at spørgsmålet går ud over det rent medicinske og ind i arenaen af ​​etik. “Læger har brug for at spørge sig selv,” Er det overvægtig person mindre fortjener lægebehandling end den samme person ville være efter vægttab kirurgi? ‘

“Siger Barbara Thompson, næstformand for fedme Action Coalition, en nonprofit advocacy gruppe. “Hvordan kan vi afgøre, om en persons vægt eller anden måde begrunder tilbageholdelse nødvendig lægebehandling, eller om partiskhed af udbydere er årsagen behandling nægtes?” Yale s Rebecca Puhl spørger. “Det er et yderst vigtigt spørgsmål med betydelige konsekvenser.”

Fede folk får ingen respekt

Når Celina Reeder, en 5-fods-5, 185-pund kvinde med en revet ledbånd i højre knæ, fik at vide af hendes kirurg, hun havde brug for at stoppe med at spise så meget fastfood, før han ville planlægge kirurgi, den Woodacre, Californien, kvinde var forbløffet. “Jeg forlod hans kontor følelse skamme,” husker hun. “Og jeg ved ikke engang spiser fastfood! Jo mere jeg tænkte over det, jo krap fik jeg. Så jeg skiftede kirurger. Enhver, der tænker lægerne behandler tunge kvinder på samme måde som tynde kvinder har tydeligvis aldrig haft en vægt problem. Jeg virkelig følte min læge ikke respekterer mig. ”

Hun kan have været rigtigt. University of Pennsylvania forskere konstateret, at mere end 50 procent af praktiserende læger set overvægtige patienter som akavet og kedeligt, og noncompliant; en tredjedel sagde, at de var svag vilje, sjusket og doven. Derudover forskere ved Rice University og University of Texas School of Public Health i Houston fandt, at som patient BMI steget, rapporterede læger lide deres job mindre og har mindre tålmodighed og vilje til at hjælpe patienten.

Uanset om de ved det eller ej, kan læger holdninger faktisk tilskynde usund adfærd. Feeling dissed om deres vægt kan gøre nogle kvinder henvende sig til mad til komfort. “Stigma er en form for stress, og mange overvægtige kvinder klare ved at spise eller nægte at kost,” siger Puhl. “Så vægt skævhed kunne faktisk brændstof fedme.”

Undersøgelser har også fundet, at overvægtige kvinder er mere tilbøjelige til at forsinke lægers aftaler og forebyggende pleje, herunder screeninger for kræft, fordi de ikke ønsker at møde kritik. “Det kan være frustrerende at behandle overvægtige patienter,” indrømmer Dr. Lee Green, MD, MPH, professor i familie medicin ved University of Michigan i Ann Arbor. “Jeg bruger det meste af min tid at behandle konsekvenserne af usund livsstil i stedet for egentlige sygdomme. Folk kommer i klager over fods eller smerter i knæet, og jeg tænker, du ikke se, at du er i smerte, fordi du er 60 pounds overvægtig? Jeg siger ikke, at selvfølgelig. Jeg forsøger at opmuntre dem til at tabe sig. ”

Green synes at være i mindretal når det kommer til at fokusere på vægttab løsninger. En undersøgelse viste, at kun 11 procent af overvægtige patienter fik vægttab rådgivning, da de besøgte en familie-praksis læge.

En sund vægt wake-up call

Uden tvivl, det medicinske samfund har brug for at tage et hårdt kig på de hemmelige bias, der kan farve, hvordan de pleje for overvægtige kvinder. Men nogle der sker fremskridt.
National Institutes of Health har været opmuntrende forskere til at begynde at identificere og fastsættelse af barrierer tunge folk står overfor, når forsøger at få sundhedspleje, siger Dr. Susan Yanovski, MD, co-leder af kontoret for fedme Forskning ved National Institute of Diabetes og fordøjelseskanalen og nyresygdomme. Og nogle hospitaler er ved at tilføje større kirurgiske instrumenter, kørestole og andet udstyr.
Der er et endnu større problem, men: når tunge kvinder bliver ignoreret, er fedmeepidemi ignoreret, også – og det har til at stoppe, siger eksperter. “At blive mishandlet eller afskediges af din læge på grund af din vægt er uacceptabelt. Men hvad er lige så vigtigt, er, at læger der mangler en mulighed for at hjælpe deres patienter tabe sig og forbedre deres sundhed,” siger Huizinga af Johns Hopkins.

“Læger og patienter skal være i stand til at tale åbent om vægt-relaterede problemer, uanset om det er de sygdomme forårsaget af overvægt eller grundene en patient overeats. Dette niveau for samtale kræver en vis grad af komfort, og grundlaget for det er gensidig respekt, almindelig og enkel, “siger hun. “Det er, hvordan vi kan hjælpe alle kvinder får sundere.”

Enjoy this blog? Please spread the word :)