Kosmetiske Tandpleje og dens forskellige typer

cosmetic-dentistry-picture-nashville-tn-west-meade-dentalTraditionelle tandpleje omhandler mere med ordentlig mundhygiejne og forebyggelse, diagnosticering og behandling af orale sygdomme, mens kosmetisk tandpleje koncentrerer sig mere om forbedring af udseendet. Det almindeligt løser spørgsmål som skæve eller tilhugget tænder, misfarvning eller manglende tænder.

Typer af Kosmetiske Tandpleje Behandlinger:

Bid Reclamation

Denne behandling udføres for at ændre den lodrette dimension af mennesker, hvis tænder har været udsat for års slid på grund af for megen slibning og sure opstød. Efter behandlingen, patienter har en lukket og kortere udseende i deres smil og ansigt.

Dental Limning

Limning hjælper med at forbedre, hvordan tænderne ser, hvis de er tilhugget, brudt, revnet, farves, eller har overskydende plads mellem dem. Proceduren indebærer anvendelse af emalje-lignende sammensatte harpikser til tandens overflade, støbt i form, hærdet med en ultraviolet eller laserlys, og derefter poleret. Resultatet blander naturligt med det omgivende tandstruktur og resten af ​​tænderne, forbedre personens Smil.

cosmetic-dentistry

Denne kosmetiske dental procedure er den nemmeste af alle og kan gøres med en enkelt kontor besøg
. Dental binding kan også anvendes til at fylde små hulrum eller beskytte de udsatte roden af ​​tanden. Moderne tandlæger også bruge binding som en erstatning for eller et alternativ til, sølv eller amalgamfyldninger.

Tandbøjle

I dag er både børn og voksne nyder godt tandbøjle. Seler ikke kun korrigere skæve eller misdannede tænder, men kan også bidrage til at forbedre uregelmæssige bid, kæbe ledsygdomme eller den korrekte positionering af kæben.

Tandbøjle arbejde ved at anvende et konstant tryk på tænderne at flytte dem gradvist på linie. Tandlægen eller specialtandlæge bruger metal, keramik eller porcelæn beslag og obligationer dem til dine tænder. Arch ledninger er ført gennem konsollerne at lede tænderne korrekt på plads. Ortodontiske seler er normalt bæres for omkring 1-3 år, hvorefter holdere erstatter de seler til at holde tænderne i deres nye position.

Dental Bridges

Broer er også nogle gange kaldet fast delproteser og bruges til at erstatte manglende tænder eller lukke et hul mellem tænderne. Materiale, der anvendes til de kunstige tænder er som regel lavet af guld, porcelæn, legeringer, eller en kombination af disse materialer. Proceduren tager 2 besøg på en time hver udnævnelse. Broer kan vare fra 3-15 år, hvis ordentlig mundhygiejne nøje følges.

Tandkroner

Også kendt som caps, er kroner placeret over en beskadiget tand at genoprette sin form, størrelse, styrke og udseende. Kroner eller hætter kan fremstilles af keramik, metal, harpiks eller porcelæn-kondenseret-til-metal materialer og er kosmetisk bruges til at forbedre knuste eller alvorligt misfarvede tænder. En bekostelig procedure, der kroner kun anbefales af tandlæger, når andre procedurer vil ikke producere effektive resultater. Kroner kan vare fra 5-15 år.

Inlays / onlays

Også kendt som indirekte fyld, er disse ofte lavet af porcelæn eller kompositmaterialer, der anvendes til at udfylde huller i tænderne eller andre strukturelle skader i tænderne. I modsætning til tandfyldninger, der er støbt på plads med det samme under dit kontor besøg, indlæg og onlays skal oprettes i et dental laboratorium først, før din tandlæge kan passe og binde dem på plads.

Når fyldmaterialet er bundet i centrum af en tand, kaldes det et “indlæg“; når fyldet er udført i et eller flere punkter i tand eller omfatter den bidende overflade, kaldes det en “onlay“. Denne kosmetisk tandpleje procedure kan være et alternativ til kroner og kan bevare sunde tænder i lang tid.

Implantater

Implantater er en langsigtet løsning til at erstatte manglende tænder og er blandt en af ​​de dyreste kosmetisk tandpleje behandlinger. De er titanium kunstig tandrod udskiftninger, der er indsat i knogle stikkontakter i de manglende tænder. Disse er et godt alternativ til broer og aftagelige tandproteser.

De er kirurgisk implanteret i kæbebenet med en mundtlig eller maxillofacial kirurg. Hvis knogletab opstået på grund af periodontal sygdom, vil kirurgen sandsynligvis nødt til at pode en knogle først at fastgøre implantatet.

imagesDer er tre dele af et tandimplantat: titanium metal, der er fusioneret til kæbebenet, et anslag, der passer over den del af implantatet, der rager ud fra tandkødet, og en krone for at tilvejebringe en naturligt udseende udseende til den implanterede tand / tænder.

Dental Finer

Finer er papirtynde tand-farvede stykker porcelæn eller harpiks, der er bundet til overfladen af ​​tænderne. Denne behandling udføres for at ændre farven eller formen af ​​tænderne, eller til at reparere og korrigere brudt, skåret, krakket eller mellemrum mellem tænderne. Finer anvendes også til behandling af de samme problemer, som bindingsproceduren adresser og kan være mindst billigere alternativ til kroner. Denne kosmetisk tandpleje procedure tager omkring 2 separate aftaler. Finer kan vare 15-20 år, hvis ordentlig pleje følges.

Oversigt:

Kosmetisk tandpleje bliver mere og mere populære i disse dage for at forbedre udseende og smil af mange enkeltpersoner. Med fremkomsten af ​​ny teknologi, en bred vifte af værktøjer og teknikker er let tilgængelige for tandlæger at hjælpe deres patienter opnå de ønskede resultater.

Men før de undergik nogen kosmetisk tandpleje behandling, bør et individ kender først de risici og fordele i tillæg til hvad de kan forvente under og efter indgrebet. Det er også vigtigt at vide troværdigheden af ​​tandlægen til at udføre kosmetisk tandpleje behandling, hvor meget proceduren vil koste og hvis der er nogen særlig vedligeholdelse, der kræves efter behandlingen.

Enjoy this blog? Please spread the word :)